نکاتی که باید در مورد درست کردن خمیر نان بدانید
مواد لازم:
آرد: نوع آرد نقش مهمی در کیفیت نان دارد. برای پخت نان های حجیم و پوک از آرد با گلوتن بالا (مانند آرد نانوایی) استفاده کنید.
آب: از آب ولرم (حدود 30 درجه سانتی گراد) استفاده کنید. آب سرد باعث سفت شدن خمیر و آب داغ باعث از بین رفتن فعالیت مخمر می شود.
مخمر: مخمر عامل ورآمدن خمیر است. از مخمر تازه و فعال استفاده کنید.
نمک: نمک طعم دهنده نان و همچنین باعث سفت شدن خمیر و افزایش استحکام آن می شود.
شکر: شکر به عنوان غذای مخمر عمل می کند و باعث تسریع در فرایند ورآمدن خمیر می شود.
روغن: روغن باعث لطافت و انعطاف پذیری خمیر می شود.
مراحل تهیه خمیر:
مخمر و شکر را در آب ولرم حل کنید و 10 دقیقه صبر کنید تا مخمر فعال شود.
آرد و نمک را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
مخلوط مخمر را به آرد اضافه کنید و با قاشق یا دست هم بزنید تا خمیر شروع به شکل گرفتن کند.
خمیر را روی سطح آردپاشی شده به مدت 10 تا 15 دقیقه ورز دهید تا صاف و منعطف شود.
خمیر را در کاسه ای که با روغن چرب شده قرار دهید، روی آن را با پارچه بپوشانید و در مکانی گرم به مدت 1 تا 2 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
پس از ورآمدن خمیر، آن را به چانه های دلخواه تقسیم کنید و به شکل نان مورد نظر خود فرم دهید.
نان ها را در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده قرار دهید و به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد بپزید.
نکات مهم:
از مواد با کیفیت و تازه استفاده کنید.
آرد را قبل از استفاده الک کنید تا هواگیری شود.
خمیر را به اندازه کافی ورز دهید تا گلوتن آن فعال شود.
به خمیر استراحت کافی بدهید تا به طور کامل ور آید.
دمای فر را قبل از پخت نان تنظیم کنید.
با رعایت این نکات می توانید خمیر نان با کیفیت و خوشمزه ای تهیه کنید و از پخت نان خانگی لذت ببرید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید