لیست غذاهای گرم برای معده
افرادی که دارای مزاج گرم هستند، معمولاً به دو دسته مزاج صفراوی (گرم و خشک) و مزاج دموی (گرم و تر) تقسیم میشوند. در این دسته از افراد، معمولاً رنگ پوست صورت آنها در مقایسه با دیگران، سرختر یا به عبارتی گلگونتر است. همچنین، ساختار بدن و جثه آنها به طور کلی درشتتر و چهارشانهتر است.
افرادی که مزاج گرم دارند، علاوه بر ویژگیهایی که قبلاً اشاره شد، صورت بزرگی دارند و شکل هندسی آن به شکل دایره نزدیکتر است. همچنین، لب، دهان و چشمهای آنها در مقایسه با سایر اجزای صورت، درشتتر هستند. پوست افراد گرم مزاج، نرم، مرطوب و با حرارت است و معمولاً موهای آنها چرب و ضخیم میباشد.
افرادی که مزاج گرم دارند، خوابی عمیق و کیفیت بالایی دارند. تن صدای آنها نسبت به حد معمول کمی بلندتر است و آنها به طور کلی پرحرف هستند. آنها افرادی خوش مشرب هستند و در شرایط آب و هوای گرم و مرطوب، ممکن است کمی دچار ناراحتی شوند و تعرق آنها افزایش یابد. این افراد شجاع و فرمانبردار بوده و قدرتی در ایجاد نشاط و سرگرمی در دیگران دارند.
مناسب نیست که در فصل تابستان از غذاهای گرم استفاده کنید. زیرا این نوع غذاها معمولاً برای درمان بیماریهای سرد استفاده میشوند، از جمله کم خونی، اسهال، لرز، کاهش دمای بدن و خستگی بیش از حد.
به غذاهایی که دارای طبع گرم هستند، میتوان مانند قیمه، سبزی پلو، شیرین پلو، مرصع پلو، دم پختک، حلیم گندم، آش شله قلمکار، اشکنه، آبگوشت، نخود آب، سمنو، کاچی، کباب کوبیده، تاس کباب، کباب برگ، بریانی، کوفته ریزه، فلافل نخود، خوراک لوبیا قرمز، کله جوش، کوکو سبزی، دلمه بادمجان، خوراک کنگر، فسنجان بادام و نیمروی پیاز اشاره کرد.
از غذاهای گرم و تر میتوان به خورشت کرفس، خورشت قورمه سبزی، خوراک نخود، کلم پلو، آبگوشت، فسنجان گردو، کوکوی تره، کوکوی کرفس، دلمه کلم برگ یا برگ مو، فلافل و خاگینه اشاره کرد.
غذاهایی که دارای طبع سرد و خشک هستند، برای افراد گرم و تر مزاج مناسب هستند. به عنوان مثال، میتوان به روغنها مانند روغن کرچک، روغن زیتون و روغن آفتابگردان اشاره کرد. همچنین، حبوباتی مانند باقالی خشک، جو، ذرت، عدس، ماش و ارزن نیز مناسب هستند.
در اصل غذاهای دارای طبع گرم برای افرادی که مزاج گرم و تر دارند، به طور معمول مضر هستند. برخی از مواد خوراکی که دارای طبع گرم هستند، شامل موارد زیر است:
– گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، اردک
– جگر
– رشتهها و ماکارونیهای فرنگی
– انواع کیکها و بیسکویتها
– تخم اردک و مرغابی
– زیتون
– زنجبیل تازه
– پیاز
– سیر
– نعنا
– شوید
– فلفل سیاه
– زنجبیل خشک شده
– رازیانه
– آویشن
– عصاره انبه
– آب انگور
– آب گرم
– عسل
– شکر
– نمک
– دمنوشهای با طبع گرم
– بیشتر غذاهای شور و شیرین
– برخی از سبزیها مانند پونه، پیازچه و تربچه، ترخون، تره، شاهی، جعفری، ریحان، سوسنبر، شاهتره، شبدر، شنبلیله، شوید، کرفس، کنگر فرنگی، مارچوبه، نعنا، کلم برگ، گل کلم و برگ چغندر.
از مواد خوراکی طبع گرم و خشک شامل: پیاز، موسیر، سیر، فلفل سبز، نعنا، پونه، پیازچه، ترخون، شنبلیله، ریحان، جعفری، خرما و شیره خرما، زنجبیل، زعفران، چای سیاه و چایی سبز، بادام، پسته، فندق، گردو، شیر شتر و گوشت شتر، لپه، انبه، نخود و بادام هندی اشاره کرد.
توصیه میشود که افرادی که مزاج سرد و مشکلاتی در یانگ دارند، از مصرف غذاهایی با طبع گرم بهره ببرند. در این صورت، ممکن است مشکلاتی مانند اسهال، احساس ناراحتی پس از مصرف خوراکیهای سرد، کاهش انرژی، درد معده، ورم، احتباس معده و درد مفاصل دست و پا بهبود یابد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید