قرص برای صبح زود بیدار شدن
قرص برای صبح زود بیدار شدن از خواب
امروزه کاهش مدت زمان خواب در طول شبانه روز برای بسیاری از افراد شاغل رخ داده است. به خواب رفتن در ساعات انتهایی شب و بیدار شدن در ساعات نزدیک به ظهر، در کاهش کیفیت زندگی نقش موثری دارد. اما بسیاری از افراد با داشتن کمبود ویتامین و یا عدم تنظیم درست خواب شبانه، از خواب صبح گلایه می کنند. لذا در این مطلب مواردی ذکر می شود که می تواند برای بیدار شدن و به اصطلاح سحرخیز شدن تاثیرگذار باشد.
چه بخوریم تا صبح زود بیدار شویم؟
افرادی که خواهان بیدار شدن در صبح زود می باشند، آگاهی لازم از تاثیرات مفید سحرخیزی در زندگی روزمره را دارا می باشند. بنابراین می کوشند با انجام اقداماتی، خواب شبانه خود را تنظیم نمایند تا صبح زود بیدار شوند. اما برنامه های روزانه فعالیتی و شغلی افراد اجازه پایبندی به برنامه درست خواب شبانه را نمی دهد. از این رو طبق تحقیقات به عمل آمده، می توان از مواد غذایی و یا داروهایی استفاده کرد که طول مدت خواب انسان را کاهش می دهد و می تواند منجر به سحرخیزی افراد شوند.
برای این کار از داروی تایید شده از سازمان بهداشت جهانی که در سراسر جهان مورد عرضه و استفاده قرار می گیرد، می توان بهره گرفت. قرص مُدافینیل از سری داروهای هوشیار کننده می باشد که برای برخی از بیماری هایی که نیاز به بیدار ماندن طولانی مدت دارند، تجویز می شود.
این قرص با داشتن عناصر دارویی اعم از دپامین، نور اپی نفرین، سروتونین، هیستامین، گلوتامات و گابا امکان کاهش ملانین در مغز را منجر می شود. کاهش ملانین، سبب افزایش هوشیاری مغز شده و از به خواب رفتن آن جلوگیری می کند. البته این قرص خاصیت دارویی و درمانی دارد. افراد مجاز به استفاده از این دارو، افرادی می باشند که دچار ریسک بالای تنفسی و قلبی در هنگام خواب می باشند و حملات شدید عصبی و تنفسی در خواب برای آنان اتفاق می افتد. استفاده بی رویه از این دارو برای افراد معمولی، می تواند در عدم تعادل هورمون ملانین و هورمون های شادی بخش مغز، تاثیر بگذارد.
لازم به ذکر است که بیشتر دانشجویان و محصلان کنکوری، با مصرف بی رویه این محصول، سعی می کنند در طول روز راندمان بهتری داشته باشند. اما استفاده از این دارو به طور مرتب، عدم تمرکز را برای آنان به وجود خواهد آورد.
جدا از بحث دارو، می تواند به مصرف انواع خوراکی و نوشیدنی های طبیعی و یا انرژی زا اشاره کرد. بسیاری از پزشکان تغذیه، مصرف انواع میوه جات تازه و سبزیجات را در افزایش هوشیاری مغز موثر دانسته اند.
عدم مصرف نوشیدنی های کافئین دار در هنگام شب می تواند سبب خواب راحت افراد گردد. لذا در صورتی که عادت به استفاده از نوشیدنی هایی مانند چای و قهوه دارید، بهتر است سه ساعت قبل از خواب، آن را مصرف نمایید. بعد از بیدار شدن از خواب در ساعات اولیه روز، مصرف کافئین مورد تایید پزشکان می باشد. چرا که افزایش هوشیاری مغز با بهره گیری از کافئین مناسب، انجام پذیر می شود.
درمان سخت بیدار شدن از خواب
برنامه ریزی برای بیدار شدن از خواب در ساعات اولیه صبح، امری زمان بر و سخت می باشد. سختی این موضوع برای افرادی که تا نیمه های شب بیدار می مانند و به تماشای فیلم و یا بازی های کامپیوتری می پردازند، مشهودتر می باشد. اما می توان با ایجاد یک برنامه منظم در طول روز، از خواب شبانه راحت، بهره برد و از بیدار شدن در صبح زود لذت برد.
اولین مسئله که منجر به سختی بیدار شدن در صبح زود می شود، نوع و مقدار وعده شام مصرفی افراد است. چرا که این افراد با مصرف غذاهای چرب، کارکرد گوارش را با سختی بسیاری مواجه می سازند. از این رو مغز با حالت هوشیارباش، می کوشد تا در فراهم کردن شرایط لازم برای هضم غذای مصرفی، نقش داشته باشد. با مصرف یک غذای سبک و ساده و همچنین عدم مصرف نوشیدنی های کافئینی بعد از وعده شام، می توان از خواب راحت بهره برد. خواب راحت، تاثیر بسزایی در سحرخیزی دارد.
فعالیت های شبانه افراد باید محدود گردد. برای خواب شبانه باید یک ساعت مناسب (ده شب) تعیین شود. سپس حدود یک ساعت قبل از خواب، از انجام فعالیت هایی مانند فیلم دیدن، وب گردی و فعالیت های رایانه ای و گوشی دوری شود. این موضوع می تواند ذهن را برای فراهم کردن یک شرایط آرام و بدون تنش برای خواب راحت آماده سازد.
توصیه می شود قبل از خواب، برنامه های روزانه خود را به صورت نوشتاری روی برگه بنویسید. این موضوع به ذهن شما دستور می دهد که فعالیت های صبحگاهی درنظر گرفته شده، برای شما بسیار مهم می باشد و آن را برای سحرخیزی آماده می سازد.
استفاده از حمام و دوش گرفتن، خواب راحت و آرامی را برای افراد فراهم می سازد. ریلکس سازی عضلات در حین دوش گرفتن با آب گرم، می تواند در به خواب رفتن سریع تر فرد کمک کننده باشد.
بهتر است ساعت گوشی خود را روی ساعات خاص صبح تنظیم نمایید. استفاده از زنگ هشدار تماس آرام و جذاب برای گوشی، می تواند شروع روز خوبی را ممکن سازد.
دمنوش برای صبح زود بیدار شدن
بسیاری از پزشکان طب سنتی برای داشتن یک برنامه روتین صبحگاهی خوب، تاکید فراوانی به فعالیت های قبل از خواب افراد دارند. مصرف دمنوش و فعالیت های کششی قبل از خواب، می تواند خواب زود هنگام و آرامی را ممکن گردد و منجر به بیدار شدن سریع از خواب در صبح زود، بدون خستگی شود.
دمنوش هایی که می تواند قبل از خواب مورد استفاده قرار بگیرد، دمنوش بابونه و سنبل الطیب می باشد. این دمنوش ها با آرام ساختن اعصاب، به ریلکس شدن مغز کمک می کنند. با ریلکس سازی مغز، فرد موردنظر خیلی سریع تر به خواب می رود و خواب آرامی را تجربه می کند.
تاکید می شود که دمنوش های مذکور حدود نیم الی یک ساعت قبل از خواب مصرف گردند تا در زمان خواب، اثرپذیری عناصر دارویی داخل دمنوش، انجام بگیرد. در تخت خواب قبل از دراز کشیدن، می توان از حرکات کششی دست و پا استفاده کرد. این حرکات، آزاد سازی عضلات از تنش های روزانه و انرژی های منفی را در پی دارد. لازم به ذکر است که انجام نرمش یا ورزش قبل از خواب توصیه نمی شود. فقط انجام حرکات کششی کوتاه برای به خواب رفتن سریع، توصیه می شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید