سرشیر بهتر است یا خامه
درصد چربی موجود در خامه براساس نوع آن متغیر است و میتواند بین ۳۰ تا ۶۰ درصد واقع شود. خامه صبحانه معمولاً دارای ۳۰ تا ۳۵ درصد چربی است، در حالی که کره حدود ۵۰ درصد چربی دارد و کمی کمچربتر از خامه است. همچنین، کره حدود ۹ برابر شیر درصد چربی دارد.
هر چه خامه پرچربتر باشد، سفتی و غلظت آن افزایش مییابد و مقدار ویتامینهای محلول در چربی نظیر ویتامین A، E و D نیز افزوده میشود. غلظت ویتامین A در خامه بر اساس درصد چربی آن قابل افزایش است و میتواند از ۲ تا ۱۲ برابر افزایش یابد. اما میزان ویتامینهای محلول در آب نظیر ویتامینهای B، C و اسید فولیک در خامه کمتر است. همچنین، در طول استریلیزاسیون، مقدار زیادی از ویتامین B12 در خامه تخریب میشود.
مصرف خامه به تنهایی نمیتواند نیاز روزانه بدن به کلسیم و پروتئین را تأمین کند و باید به هیچ عنوان جایگزین شیر و فراوردههای لبنی کم چرب نشود. اگرچه خوردن یک یا دو قاشق خامه برای صبحانه، یک یا دو بار در هفته مشکلی ندارد، اما لازم است توجه شود که چربی موجود در خامه مانند چربی گوشت قرمز به رده چربیهای جامد تعلق میگیرد و حاوی کلسترول بالایی است. بنابراین، حتی برای افرادی که در حالت لاغری هستند، مصرف بیش از حد خامه توصیه نمیشود.
سرشیر نوعی خامه است که از سطح شیر جمع میشود و پرچربتر از شیر معمولی است. این نوع خامه میتواند مقدار بیشتری از چربی شیر را در خود ذخیره کند. اما مصرف طولانیمدت سرشیر ممکن است منجر به رسوب چربی در اطراف رگها شود و به دلیل حاوی مقدار زیادی کلسترول، به تدریج میتواند به دیوارهی عروق آسیب برساند. بنابراین، توصیه میشود مصرف سرشیر را به حد معقول و با اندازهگیری دقیق کنترل کرده و به مقدار کلسترول مصرفی در روز توجه نمایید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید